Да се подготвим за зимния период

Зимата идва и чука на вратата, а с нея трябва да се погрижим и за нашия автомобил, независимо какъв е той…

Важно е да подготвим автомобила за зимните условия на пътя преди температурите рязко да се понижат. В настоящата статия ще ви дадем няколко съвета как е възможно да се погрижите за вашия автомобил през зимата, така че пътуванията през студения сезон да са безпроблемни и рискът от неизправности по транспортното средство да е сведен до минимум.

Едно от най-важните неща са гумите. Трябва да си смените летните гуми, с зимни. Има съществени разлики при движението автомобила със зимните гуми, колата е в пъти повече по-стабилна и рискът от подхлъзване на автомобила е много по-малък. Разликата между летните и зимните гуми е в материала, от който са съставени. Зимните гуми са изработени от материал, който е по-устойчив на минусовите температури.

След това идва време на антифриза. Желателно е течността да бъде сменена, за да предотратите замръзване. Често вместо антифриз хората използват вода, което е силно непрепоръчително да се прави през зимата.

Уверете се, че отоплителната климатична система работи. За да бъдете сигурни в изправността, се обърнете към специализиран сервиз, който да диагностицира от край до край дали вашият климатик е годен за употреба.

Погрижете се също във вашия автомобил да има и топла завивка. В случай, че по някаква причина останете на пътя, е важно да има с какво да се завиете. В студените дни човек не знае колко дълго може да му се наложи да остане на пътя без отопление.

Подсигурете и известно количество вода в автомобила. Водата може да бъде от жизнена необходимост в някои случаи.

Това са само част от съветите, които даваме на всички кандидат-шофьори по отношение на зимните условия и движението през този период от годината.