Трите най-срещани трудности при шофьорски курс

След кратка почивка, ние сме отново тук! Първо, както повелява традицията, Ви поздравяваме по повод на днешния ден – 1 март – денят на Баба Марта!

Обект на днешната статия са най-срещаните затруднения на един кандидат-шофьор по време на курса. Днес ще изложим може би трите най-чести трудности

  1.  Зацепването на съединителя – това може би е една от най-често срещаните трудности, с които се сблъсква всеки кандидат, когато се качи в учебния автомобил. Оказва се, че е необходим известен период от време, в който човек трябва да усети автомобила, в много редки случаи това се усвоява от първия или втория път. С доста опити и усилия този проблем се превъзмогва.
  2. Разбирането на регулировчика – от опита до сега, проведен с хиляди курсисти, се достига до извода, че положението на тялото на регулировчика е проблем за кандидат-шофьорите. До научаване на всички негови положения стигат всички. но в доста повторения и обяснения от страна на преподавателя по теория.
  3. Преминаването през нерегулирани и кръгови кръстовища – голяма част от курсистите не успяват се ориентират бързо в ситуации на нерегулирани и кръгови кръстовища. Понякога прекалено голямото количество научена информация по БДП ги обърква и това им създава излишни притеснения и затруднения. След неколкократни обяснения от инструктора и преосмисляне им от страна на курсистите, този проблем бива решен.

Така най-кратко се опитахме да представим какви са проблемите, с които се сблъскват най-често курсистите по време на шофьорски курсове.-