Шофьорски курсове – кога е подходящо да ги стартираме?

УВ днешната публикация ще ви дадем няколко полезни съвета относно подходящия период за започване на шофьорски курсове. Следващите редове имат за цел да запознаят кандидат-шофьорите с повече информация относно шофьорския курс.

Съвет №1

Проверете предварително дали отговаряте на необходимите условия за записване в шофьорски курс

В зависимост от желаната от вас категория, има възрастови ограничения, на които трябва да отговаряте и съответно да притежавате съответните документи, за да се задвижи процедурата по записване в регистъра на кандидат-шофьорите.

Съвет №2

Подгответе достатъчен финансов ресурс, който да покрие всички разходи

Съветваме ви да си осигурите достатъчно финанси, за да можете да покриете разходите от шофьорския курс до издаването на самия документ от КАТ. Предвидете разходи като медицинско свидетелство, документ за преминато обучение за долекарска помощ (БЧК), изпити пред ДАИ и други… Не е препоръчително да започвате шофьорските курсове без наличието на достатъчно пари за преминаване през цялата процедура.

Съвет №3

Осигурете си достатъчно свободно време

За шофьорските курсове се изисква отдаденост от страна на кандидата. Той трябва да разполага с достатъчно свободно време, за да успее да се подготви теоретично и да се представи успешно. За практическата част също се изисква ресурс от време между 1 и 2 часа на ден /в зависимост от предпочитанията и възможностите на всеки кандидат/.

Това са трите основни съвета, които можем да дадем на всички. Постараете ли се да изпълните всички съвети, значи е настъпил подходящ период за започнете вашите шофьорски курсове.  От тук нататък всичко зависи от кандидатът – желание, мотивация и умения..