5 безопасни начина да говорите по телефона в автомобила

slushalki3Една от темите, които рядко се засягат по време на шофьорските курсове, са технологиите, които спомагат за провеждането на  разговори по телефона и същевременно осигуряват безопасното шофиране на пътя. В тази публикация ще ви дадем съвети как да процедирате в случай, че сте често зад волана и се налага да провеждате често разговори по телефона.

Първи начин – най-лесният начин и съответно един от най-икономичният е просто да отбиете на подходящо за целта място и да проведете своя разговор. Изисква се единствено и само желание да спрете на безопасно място, където да не сте предпоставка за възникване на ПТП.

Втори начин –  друга възможност са слушалките, с които разполага всеки новозакупен телефон. Те са специално предназначени за вашия телефон, снабдени са с подвижен микрофон, който позволява общуване по телефона без участието на ръцете. Слушалките, още известни като хендсфри, са подходящи за всякакъв вид работа, която се състои в управление на МПС.

Трети начин – в случай, че не желаете да се възползвате от слушалките, друга възможност представлява високоговорителят. Повечето съвременни телефони разполагат с високоговорител, който има същата роля като слушалките, а тя е – ръцете да останат на волана.slushalki4

Четвърти начин – В случай, че не желаете да се оплитате в кабели, има алтернативен вариант… Това за безжичните слушалки, които работят с bluetooth технология, която предава информацията от телефона в слушалката и обратното. За да се възползвате от този вариант е необходимо вашият телефон да разполага с bluetooth устройство. Като може би единствен недостатък, това е, че са с ограничен заряд, т.е. ще се налага да презареждате вашата слушалка периодично.

Пети начин – той е най-скъпоструващ, но пък за много хора е най-удобен. Може би се досетихте, че става въпрос за радио плеърите с вграден bluetooth. При тях осъществяването на комуникация е най-лесно- само с натискане на един бутон. Като недостатък на този вариант, това е че изисква начална инвестиция, която не е по силите на всеки.

Ние, от шофьорски курсове Добрич, призоваваме всички да използват този тип устройства с цел да подсигурят безопасността, както на собствения си живот, така и на живота на околните.  Без съ,мнение, безопасността на пътя е на първо място.