8 причини за катастрофите у нас – част 1

Инцидент - шофьорски курсове ДобричВсекидневно ни се налага да четем и гледаме по медиите за катастрофи и пострадали хора в следствие на нечия небрежност. Понякога дори ставаме свидетели или част от транспортни произшествия. Опитахме се да обобщим основните причини за възникване на ПТП на територията на нашата страна.

Причина №1 – Алкохолът
Една от водещите причини за произшествия у нас е консумацията на алкохол. Доста често хората се качват зад волана след употребата на спиртни напитки. Нещо много важно, което голяма част от тях неосъзнават, е огромните рискове, които поемат спрямо своя живот и животът на околните… Черната статистика за този вид произшествия е доста красноречива.

Причина №2 – Наркотични вещества и лекарства
Все по-често ставаме свидетели из медиите на произшествия в резултат на употреба на наркотични вещества. На всички е ясно, че човек, който е под въздействието на такива вещества, няма точни реакции и не е в състояние да излезе на пътя. По-рядко и лекарствата могат да бъдат виновник за такова „събитие“. Един съвет от нас относно употребата на лекарствата: Винаги преди употреба, прочетете листовката! Възможно е след консумацията им, да не се препоръчва качването зад волана.

Причина №3 – Автомобилът
От съществено значение е състоянието на вашия автомобил. Една част от произшествията са именно в следствие на една или множество неизправности по автомобила. Съветваме ви да не рискувате да излизате на пътя с неизправен автомобил. Винаги преди да предприемете пътуване, проверявайте неговото състояние.

Причина №4 – Лоши метеорологични условия
Нерядко лошото време е виновно за възникване на пътни транспортни произшествия. Винаги преди да потеглите на път се информирайте за актуалната пътна обстановка и прогнозата за времето в страната. Трябва да сте готови и възникване на екстремни ситуации.

Вижте и част №2: 8 причини за катастрофите у нас – част 2