10 коли, които ще помним винаги – Трабант

Хората, преминали шофьорски курс преди петнадесет години, вероятно са управлявали този уникален по себе си и неповторим, който ще ви представим в тази публикация.

Трабант - Шофьорски курсове Добрич

Може би Трабантът е колата, която ще запомним цял живот. Автомобилът на няколко поколения хора, все още е все така атрактивен и може да бъде конкурент на доста по-модерни автомобили.

Що се отнася до неговата визия, автомобилът не се слави с красота, но пък след един или повече сеанса на боядисване, видът на този автомобил ще стане като нов!

Трабантът, известен по нашите територии и като автомобилът от картон, запазва своите позиции в целия свят.

Докато в Индия свещените животни наречени „Крави“ са на почит, то в редица държави на почит са животните, носещи търговската марка „Трабант“.

Трабант - Шофьорски курсове ДобричПреди няколко години старият кашон (трабантът) беше разкрасен значително. Ъпдейтът 2.0., който е свръх различен по визия и характер, все пак запазва част от характерните черти на това велико возило. С осъвременен дизайн и същото характерно синьо, той не отстъпва по нищо на другите автомобили. Дизайнерите на Трабант са усъвършенствали дизайна до такава степен, че тази кола може да ви служи и за огледало – забележителен лъскав дизайн, който придава елегантност и нежност на тази кола.

Все пак нека не отписваме и старите машини.
Зад тях стоят истории на един автомобил извървял стотици хиляди километри. Гледайки и анализирайки това немско возило от зората на автомобилното производство, сякаш то ни проговаря.

Трабант - Шофьорски курсове Добрич

Интересен факт също е срещата на трабанта с чужденците. Идвайки у нас, гостите на нашата родина се чудят как такива автомобили се движат по пътищата и как тези возила минават годишен технически преглед. Според техните виждания, такива автомобили отдавна трябва да са в някой музей и да са спрени от движение, поради редица фактори – главният е замърсяване на въздуха. За тази подвижна екологична бомба, според тях, общината трябва отдавна да се е погрижила и да и отреди място в склада за вторични суровини.

За заключение на тази ни публикация силно можем да твърдим, че тези автомобили все още се движат по родните пътища, макар вече трудно да се намират части. Родните майстори на автомобили го „ремонтират“ с пирони, винтчета, стотинки, тел и редица други материали, които някой някъде е оставил и въпреки всичко – върви безотказно!

Да живее трабанта!

Очаквайте и другите публикации от поредицата „10 коли, които ще помним винаги „!